English | 中文 | Bahasa

Merangkumi Semua
Keperluan Gaya Hidup Anda

Hab kehidupan sosial bersepadu pertama di Setia Alam, 
Sunsuria Forum bersedia untuk mentakrifkan semula kebolehdiaman dengan komponen holistiknya & saling bersambung dengan lancar untuk memenuhi semua keperluan hidup anda

Sunsuria Forum @ Setia Alam

Kami Membina Yang Terbaik Untuk Anda!

Mulakan kehidupan baru, bekerja dan bersosial dalam satu lokasi yang diingini di mana gaya hidup anda ditakrifkan semula. Diilhamkan untuk membawa tahap kemeriahan baharu dalam pembangunan 13.5 ekar, Sunsuria Forum @ 7th Avenue pasti akan menjadi perbincangan seterusnya bandar di mana ruang klasik bertemu dengan keseronokan bandar dalam suasana yang berbeza.

Kemudahan Akses

Penyewa akan menikmati akses tanpa had di seluruh Selangor. Ini berikutan hubungan terus di Persiaran Setia Alam ke Lebuhraya Baru Lembah Klang, Lebuhraya Koridor Guthrie dan Lebuhraya Shah Alam-Puncak Alam. Selain itu, ia dikelilingi oleh kemudahan mewah seperti sekolah antarabangsa untuk pelbagai peringkat umur, pusat membeli-belah, kemudahan perubatan dan pengangkutan awam.

Lokasi Strategik di Bandar Klang

Dengan purata penduduk yang sedia ada di sekitar kawasan itu, peningkatan modal pasti akan meningkat. Selain itu, Sunsuria Forum terletak dalam zon perniagaan antarabangsa yang akan membuka peluang perniagaan dan pelanggan. Pemangkin ini harus memperkayakan tempat dengan membuka lebih banyak pembangunan masa depan dan peluang pekerjaan.

Kawasan Istirehat Yang Menarik

Terdapat pelbagai kemudahan yang menarik untuk pelanggan di sekitar kawasan ini. Anda boleh bersantai di dek yoga atau berehat dengan berenang di kolam yang nyaman. Tempat perhimpunan komuniti disediakan di astaka sesuai untuk aktiviti BBQ, manakala mereka yang berminat untuk bersenam boleh mengunjungi gim dan dewan serbaguna.

Keistimewaan SunSuria Forum

Kemudahan yang Menarik

Pemandangan alam semula jadi yang indah pemandangannya mengalu-alukan setiap kepulangan di Sunsuria Forum Residential Suites. Pembangunan setinggi 41 tingkat dengan jumlah keseluruhan 568 unit. Persekitaran tempat tinggal yang ideal menanti, di mana ruang dan gaya diutamakan untuk mencipta susun atur minimalis yang selesa yang praktikal dan berfungsi.

Persekitaran Yang Kondusif

Pejabat Korporat Forum Sunsuria melangkaui reka bentuk avant-garde dan dirancang untuk menjadi ruang kehidupan kerja yang paling ikonik di Setia Alam. Ucapkan selamat tinggal kepada sempadan pejabat dan nikmati ruang kerja yang bergaya di mana fungsi moden memenuhi ruang yang diperkemas.

Pemilikan Mudah dengan Maybank HouzKEY

At a time when economic conditions are uncertain, and affordability is an issue, Sunsuria has taken the responsibility to ease homeownership for all Malaysian. And there is no other than Maybank to aid in this momentous undertaking, with the new Maybank HouzKEY campaign to provide you with greater flexibility and cash flow efficiency.

Sebab kenapa anda perlu melabur hartanah di Setia Alam.

Hab Perdagangan Bertaraf Dunia

Pelabuhan Klang telah menjadi hab perdagangan utama yang menghubungkan Asia dan dunia Barat. Dan Setia Alam adalah salah satu bandar satelit yang berkembang pesat di Klang.

Permintaan Sewa & Keuntungan Nilai Harta

Menurut data iBilik, Setia Alam adalah antara 10 kawasan sewa bilik yang paling banyak diminta di Selangor, dan mengekalkan pertumbuhan nilai hartanah yang tinggi.

Peluang Pekerjaan & Perniagaan

Dikelilingi oleh beribu-ribu kilang dan gudang, Pelabuhan Klang adalah pusat komersial yang sebenarnya dan Setia Alam akan menjadi tempat terbaik untuk tinggal, bekerja dan melabur.

Keunikan Sunsuria Forum

Projek itu pada mulanya dibangunkan sebagai sebahagian daripada rancangan untuk menarik pelabur dan keluarga yang mencari peluang kediaman. Terletak di tengah-tengah pasaran perniagaan komersial, projek ini menempatkan hampir semua institusi yang diperlukan, seperti hospital, sekolah, pusat beli-belah, taman rekreasi dan banyak lagi. Tambahan pula, dengan harga sewa yang berpatutan, ia juga menambahkan lagi kecerahan aliran masuk trafik ke projek tersebut.

Landskap & Kemudahan
89%
Pengalaman Pembangun
95%
Kemudahan Akses
87%
Pulangan Pelaburan
90%

Perhatian Kepada SEMUA Pelabur Hartanah & Pemilik Perniagaan

Adakah anda pernah impikan untuk memiliki hartanah sewa yang menguntungkan tanpa perlu menguruskan semua kerja yang memenatkan?

Berita Baik Untuk Anda!

Kami Bawakan MaxROI™ Program Khas Untuk Anda!

Tawaran istimewa untuk mereka yang merancang untuk melabur dalam hartanah Chester!

MaxROI™ ialah konsep moden yang menggabungkan pelaburan hartanah, perniagaan penyewaan bilik dan teknologi terkini hari ini.

Anda hanya perlu berbincang dengan perunding pelaburan kami dan kami akan merancang dengan anda sebelum anda melakukan pelaburan. Kami boleh menyediakan rekaan hartanah anda kepada perniagaan sewa bilik yang menjana wang. Hasilnya, pelaburan anda akan bertukar menjadi aset pendapatan pasif.

Pasukan iBilik akan menguruskan hartanah anda dari setiap aspek, daripada pengubahsuaian hingga memasarkan bilik dan menyelenggara harta anda. Percaya atau tidak, ini adalah perniagaan penyewaan bilik terurus tanpa sebarang kerumitan.

Seperti yang kita sedia maklum, iBilik mendahului dalam semua kedudukan dan carian dalam talian “bilik untuk disewa”, kami mempunyai  statistik aliran pemasaran untuk membantu anda membuat langkah pelaburan yang bijak. Dan iBilik juga mempunyai penyewaan bilik dan alat pengurusan penyewa yang paling canggih di pasaran. Seperti:-

IoT Smart Meter

Submeter untuk mengasingkan penggunaan elektrik bagi setiap bilik. Ia adalah sistem layan diri penyewa untuk membeli dan menambah kredit. Dan pemilik boleh memotong penggunaan dari jauh apabila diperlukan

IoT Smart Lock

Kunci pintar digital memudahkan proses pemindahan penyewa tanpa kunci serah kepada penyewa. Pemilik boleh menamatkan kod laluan dari jauh apabila kontrak tamat

IoT Smart CCTV

Sistem CCTV membolehkan pemilik memantau laluan premis pada telefon pintar anda. Anda kini boleh menyemak status harta anda di mana sahaja anda berada

Sistem Pengurusan Sewaan

Kini anda boleh menguruskan semua bilik anda dengan sistem pengurusan penyewaan bilik awal kami

Pembayaran Sewa Secara Auto

Kami telah menyepadukan sepenuhnya gerbang pembayaran dalam talian untuk kutipan sewa kereta, bayaran akan dihantar terus ke akaun pemilik

Selepas 10 tahun dalam perniagaan sublet hartanah, kami telah mendigitalkan setiap bahagian aliran kerja perniagaan kami. Semua yang anda perlu tahu daripada status penghunian bilik, kontrak penyewaan, kutipan pembayaran, tiket sokongan dan penyelenggaraan kini boleh dipantau melalui APP kami yang mudah digunakan.

Mula Merancang awal dan kekal mendahului mana-mana pelabur lain.

Cara Mudah Untuk Sertai Program MaxROI™.

Hubungi kami untuk temujanji lawatan hartanah anda.
Pasukan iBilik akan menyediakan draf perniagaan khas untuk anda.
Tandatangani kontrak dan segala-galanya akan diuruskan untuk anda oleh Chester & iBilik
 

Kami menawarkan perancangan pelaburan hartanah taktikal untuk pelabur hartanah, mengubah aset pelabur menjadi perniagaan yang menguntungkan sambil mengekalkan keuntungan hartanah untuk jangka masa panjang. Jadi apa tunggu lagi? Klik butang di bawah dan mula berbincang dengan perunding kami sekarang!

New Owner's Feedback

I am fortunate to found Chester Group to invest for my new property. They are providing professional consultation and be patient for my concerns, questions and giving me good investment advice.
My wife really love this new property and planning to get another one for own stay. Thanks a lot!

Shaun Ling
Investor
We can't speak highly enough of our experience with Chester Group Properties. This is my 3rd investment with them, the development is in very high quality with finest touch up.
Thanks again to Chester Group for being such a pleasure to deal with.


Crystal Chock
Property owner
I receive Chester Group invitation for the soft launch, I was shocked when I saw the sample house, this is a great example of everyone dream house. The landscape and facilities they have design is fantastic, I can feel the loving present when I move into this property. I would like to impress all my friend bring them to the show unit, I am getting excited!
Alan Nbh
Project Manager

Sunsuria Forum @ 7th Avenue Location

We’re Here

Stay ahead of the crowd and enjoy fresh insights on real estate, property development, and lifestyle trends.

Copyright 2021 Chester Group | iBilik – All rights reserved.

56

iBilik is the Malaysia largest room rental web portal, serving over 100k sublet & co-living operators and 150k monthly room searches traffic. We are able to turn your investment property into a passive income asset.